Main Image

Stables Lane Development

Over the next few months there will be opportunities to provide comment and feedback on the future plans for Stables Lane.  Plans detailing different options were presented at the Annual Parish Meeting on May 10th.
 
Plans will also be made available through other means , including the PC website, in order to gather as much local input as possible before the hard work of delivering the improvements commences.
Please let us know what you think, we want to make the best use of this recreational space for everyone in the Village.
For further details on the Stables Lane Project email kevin.alderson@bostonspapc.org.uk


Here is a computerised image of how Stable Lane Playing Field could look, the view is from the car park entrance with the tennis courts on the left.



The plans shown here were presented at the Annual Parish Meeting in May 2017, the Plans have been drawn up by Groundwork a not for profit organisation that works with communities to improve all sorts of green spaces for people to use for exercise, to relax, for children to play and for people of all ages to enjoy being outdoors.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plans detailing different options were presented at the Annual Parish Meeting on May 10th, these are now available on the PC website and can be seen here
Cllr Kevin Alderson presented an update on the work done to date by the Stables Lane working group and its plans for the site. He reminded residents that his report last year had highlighted a lack of green space and a lack of close access to playing facilities for residents in the south east of the village. The Vision had been to create a community recreational space that supports and promotes health, wellbeing and social interaction. Based on this vision and with the assistance of Groundwork plans had been developed.
The plans included a wheelchair-friendly perimeter path around the whole site, a nature area, a sensory garden/seating area, a play area for younger children, which would be designed to have a rural feel, a multi-use games area (MUGA) for older children, mini football pitches and a performance area/stage. Two designs had been recommended by the Working Group with alternative locations for the sensory garden/seating area and the performance area/stage. Copies of the design were passed round and residents were asked to indicate their preference between the two.
Cllr Alderson advised that the group were looking at options for introducing access points to include a route past the school and access from the new residential development on the west of the site in addition to the current access from Stables Lane. The intention is to improve existing parking and potentially create an additional overflow car park. The Group had obtained feedback on the alternative designs at the Tour de Yorkshire event and would also be seeking feedback at the Gala before submitting a proposal to the Parish Council with a firm recommendation.
The next stage of the process would be to look at funding options to include grants and donations. Cllr Alderson confirmed that the design had been processed in such a way that it could be progressed in stages as funding became available. Residents were asked to submit suggestions for a name for the facility, which currently has a working name of 'Boston Spa Village Park', what do you think the name should be?
In response to questions, Cllr Alderson confirmed that the redesigned site will still accommodate the requirements of the Gala and will continue to be dog-free.